Oktober 2014, de vlinder, de vogel en het veen

Oktober 2014, de vlinder, de vogel en het veen

Oktober 2014 is alweer een hele poos geleden als ik dit schrijf. Het is al niet eens meer 2014! Eén van de redenen dat ik een beetje achterloop met mijn berichten is het feit dat ik met mijn soortpagina’s bezig ben. Er komt een pagina per vlinder. Een hoop werk, maar het wordt wel mooi en ik vind het handig. Zo kan ik nog eens rustig door al mijn vlinderfoto’s van de afgelopen jaren kijken en zien of ik ze nog steeds de moeite waard vind. Vaak niet meer. Soms wel. Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook een enkele keer. Dan vind ik een aardige foto die me nooit eerder opviel. Toch is het hoofdzakelijk een opschoonactie.

Nu over de foto’s van oktober. Ik heb zowaar een nieuwe vlinder gezien en gefotografeerd in deze maand. Nieuw voor mij dan. Het betreft een Argusvlinder. Deze kwam ik via waarneming.nl op het spoor in Rouveen. Heel dichtbij Zwolle dus. Er staan drie foto’s van dit prachtige zandoogje in dit bericht.

Verder ben ik nog een keer op bezoek geweest bij de IJsvogeltjes in Windesheim. Ideaal weer (regen) om in een schuilhut op een vogel te wachten en een beetje na te denken. Zo kom je op leuke ideeën, zoals de bezem door je vlinderfoto’s halen.

De andere helft van de oktoberfoto’s zijn landschapsfoto’s die gemaakt zijn op een mooie windstille ochtend in het Holtveen, onderdeel van het Dwingelderveld in Drenthe. Bij dit setje zit ook mijn favoriete foto van deze maand.