Welkom

Holtveen

Welkom op mariovanweerd.nl. Op deze site kun je de foto’s bekijken die ik in de afgelopen jaren als, zoals dat zo mooi heet, enthousiast amateurfotograaf gemaakt heb. De site wordt regelmatig door mij voorzien van nieuwe foto’s. Favoriete onderwerpen voor mijn foto’s zijn macro, landschappen, dieren en planten. Natuurfotografie dus, in een vrij brede zin van het woord. Thema’s die bij mijn foto’s horen zijn kleur, sfeer en rust. Bij dieren, en mensen trouwens ook, vind ik het leuk om portretten te maken.

Afhankelijk van het weer en daarmee het licht ga ik op zoek naar landschapsfoto’s. De laatste tijd ga ik zo goed mogelijk voorbereid op pad om een bepaald soort foto te maken.  Ik zorg dat ik een locatie al ken van een eerder bezoek of van onderzoek op het internet. Ik houd altijd het weer in de gaten. Niet alleen omdat ik een watje ben, maar ook om rekening te houden met interessante omstandigheden, zoals nevel en mooie, liefst dreigende, wolkenluchten. Ik houd van waterlandschappen. Ik zoek vaak de uiterwaarden van de IJssel op bij Zwolle of Windesheim. Ook kun je me vinden op de Veluwe, in de Wieden of bij de venen in het Dwingelderveld.

Als het licht niet zo geschikt is voor landschap maak ik graag macrofoto’s van libellen en vlinders. Dit is namelijk goed te combineren met een zonsopkomst of als alternatief bij grijs weer. En als ik weinig tijd heb dan kan ik altijd nog mijn tuin induiken voor een tuinsafari.

Grote vuurvlinder in de Weerribben (Grosser Feuerfalter, Large Copper, Lycaena dispar batava)

De naam ‘Verbeelding’ spreekt mij aan, omdat er voor mij een fijne dubbele betekenis aan zit. Aan de ene kant de kunst om met voldoende fantasie en nieuwsgierigheid de wereld in te kijken en beelden vast te leggen waar veel mensen aan voorbij lopen. Aan de andere kant een mooi houvast om vooral niet te veel verbeelding te krijgen.

Op dit moment heb ik mijn favoriete foto’s op de site gezet. De komende tijd ga ik de galerie verder vullen met verschillende collecties. Meestal vertel ik dan wat over de totstandkoming van de foto’s, het gebied of het licht. Maar het kan natuurlijk ook een combinatie zijn of helemaal ergens anders over gaan. Over het weer bijvoorbeeld of over wat ik nu weer eens vergeten ben in te stellen. Er moet natuurlijk wel wat te klagen blijven.

Veel plezier op mijn site!

Mario