Mei 2016, Lentevlinders en -vogels

Mei 2016, Lentevlinders en -vogels

Voor de eerste lentevlinders ben ik een paar keer vroeg uit de veren gegaan. En jawel hoor! De helemaal met dauwdruppels bedekte vlinders bestaan echt. Na lang zoeken vond ik in de Duursche waarden een prachtig oranjetipje aan een pinksterbloem hangen. Een paar dagen later vond ik een klein geaderd witje die prachtig glinsterend in de zon hing. Ik had een doe-het-zelf-flitsdiffuser gemaakt, maar deze bleek als reflector beter zijn werk je doen. Ik leg me erbij neer; ik ben niet voor flitsen in de wieg gelegd.

Ook de Vreugdewijkerwaard heb ik deze maand weer eens een bezoek gebracht. Met mijn telelens ging ik op vogeljacht en mijn mobieltje gebruikte ik voor de mooie wolkenvelden. Ik ben wel blij met de visdief, waarvan ik niet wist dat hij in Zwolle voorkwam. Wat een prachtige sierlijke vogel is dat toch. Uiteindelijk zijn de twee panorama’s met de telelens gemaakt.

Met Paul ben ik nog een dagje naar de Auken en de Kiersche wijde geweest. Met foto’s van een purperreiger, een rietzanger en een boomvalk als resultaat. Voor de beste vogelfoto’s moet je trouwens toch echt op Pauls site zijn.

Volgende maand een verslagje van de trip naar de Duitse vulkaaneifel. Ik kan alvast enkele nieuwe vlindersoorten (minder dan gehoopt) en een klaagzang over het weer aankondigen.