April 2016, bollenvelden en de eerste vlinders!

April 2016, bollenvelden en de eerste vlinders!

Begin april ben ik een paar keer op zoek geweest naar bollenvelden in de Noordoostpolder. Gelukkig zijn ze vrij gemakkelijk te vinden als je de Tulpenroute van de Noordoostpolder volgt. Ook de felle kleuren zijn een vette hint voor de aanwezigheid van fotogenieke tulpen. Mensen om mij heen zijn bekend met mijn grote voorliefde voor klagen over het weer en met name mijn neiging om verkeerd te rijden. Uiteindelijk leverde deze combinatie wel de meest interessante foto’s op. De zonovergoten bollenvelden blijven je dus bespaard.

Ik heb er weer een lens bij. Het is een tweedehands Nikon AF-D 50mm f/1.8 die ik voor portretten wil gaan gebruiken. De eerste ervaringen zijn heel goed. De foto’s zijn mooi scherp en het bokeh vind ik mooi. Één van de tulpenfoto’s is gemaakt met deze lens. Ik vind nu al dat hij zijn 59 Euro waard is.

De eerste vlinderfoto’s hebben ook alweer hun weg naar mijn site gevonden. Vroege voorjaarsvlinders vlogen in april in mijn tuin. Een lieflijk Boomblauwtje bracht het geduld op om even op een blaadje te wachten op mij en mijn camera. Ook de eerste Oranjetipjes en Klein geaderde witjes vlogen rond in de Duursche waarden, hoewel de aantallen me wel wat tegen vielen.

Toen ik eenmaal weer droog en thuis was, kon ik de buien waarderen die als dreigende achtergrond fungeerden voor een paar sfeervolle foto’s. Als de zoomlens thuis ligt, doet de macrolens het ook prima bij landschappen, merk ik.