Mei 2015, Vlinders, een paar landschappen, en nog eens vlinders

Mei 2015, Vlinders, een paar landschappen, en nog eens vlinders

Deze maand heb ik me vooral gericht op vlinders. Mei lijkt hier om één of andere reden heel geschikt voor. Een dagje Limburg heeft me laten kennismaken met de Veldparelmoervlinder. Een vriendelijke vlinderkenner wist te vertellen dat ze te vinden waren op de Bemelerberg. Mijn dank is heel groot. Grappig en gezellig is dat je steeds dezelfde mensen tegenkomt; eerst op de Sint Pietersberg en later op de Bemelerberg. Op de Sint Pietersberg vond ik nog twee Kaasjekruiddikkopjes. Dat was trouwens niet zo moeilijk, want ook hierbij werd mij precies de weg gewezen.

Andere bijzondere vlinders van deze maand zijn de Zilveren maan en de Aardbeivlinder. Maar mijn favoriete foto is toch weer een Icarusblauwtje deze maand. Ik kan kennelijk maar niet genoeg krijgen van dit prachtig getekende knalblauwe vlindertje.

Als je mijn site bekijkt, dan valt je mijn voorliefde voor felle kleuren op. Knalrood en feloranje werden deze maand voor u verzorgd door de klaproos en de zilveren maan. Ook naar hen gaat natuurlijk mijn dankbaarheid uit.