April 2015, Vlinders!

April 2015, Vlinders!

Ik heb deze maand eindelijk weer achter vlinders aan kunnen rennen. Niet dat ik dat gedaan heb trouwens. Tegenwoordig kies ik een vlindervriendelijke plek en wacht dan tot ze langs komen. Dit is een handige methode voor mannetjes uit de witjes-familie.
Een andere tactiek die goed blijkt te werken is ‘s morgens in de luwte zoeken naar slapende vlinders. Het is dan handig om een plek te kiezen waar ‘s ochtends het eerste zonlicht op valt. Het lijkt erop dat vlinders een voorkeur hebben voor dit soort plekken. Bovendien is dat eerste warme licht natuurlijk mooi voor foto’s.

Alle foto’s van deze maand zijn gemaakt in de Duursche waarden. In de eerste helft van de maand landschappen. Ik heb een paar keer geëxperimenteerd met tegenlicht. Sommige foto’s heb ik bijgesneden tot panorama’s. Andere zijn aan elkaar gebreid op de computer. Later in de maand zag ik de eerste vlinders vliegen. Met name witjes. Ik ging vooral voor de Oranjetipjes naar dit gebied, maar ook Klein geaderde witjes, Kleine koolwitjes en Landkaartjes heb ik al gezien.

De laatste foto in deze serie is van een heel mooi Madeliefje, waarvan er misschien wel honderd in mijn gazon staan. Toch is ook deze foto bij de parkeerplaats in de Duursche waarden gemaakt.