Eind 2015, landschappen en de dierentuin

Eind 2015, landschappen en de dierentuin

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt over een periode van een half jaar. Ik ben er de laatste tijd maar weinig op uit geweest. Wel heb ik het één en ander aangepast aan de site.

Van de meeste van de door mij gefotografeerde dagvlinders heb ik een pagina aangemaakt. Hierin staat boekenwijsheid aangevuld met mijn eigen ervaringen en observaties. Handig om snel even na te zoeken waar en wanneer het beestje vliegt en of je nog in kunt spelen op bepaald gedrag. Zo heeft het weinig zin om overdag in de zon achter een oranjetipje aan te hollen voor een foto. Ga in de ochtend of wacht tot de zon achter een wolk verdwijnt.

Een andere wijziging op de site is de achtergrondkleur die nu (voorlopig) donkergrijs is in plaats van wit. Ik wilde eens wat anders en was in de zomer op bezoek geweest in het Rijksmuseum, vandaar.

In de herfst en de winter vind ik het fijn om langzame landschapsfoto’s te maken met statief, lange sluitertijden en volledige handmatige instellingen. Ik houd de weersverwachting in de gaten en kies een windstille ochtend uit. Heerlijk om dan langs het water te staan en te genieten van het mooie licht in de ochtend.

Tot slot noem ik nog mijn bezoekje aan Dierenpark Emmen. Ik ben kort voor de verhuizing een dagje speciaal op zoek gegaan naar portretten van dieren. Vader leeuw liet nog even zien wie de baas is in de groep. Nou… Hij in ieder geval niet.