Augustus 2015, Sleedoornpages in de tuin

Augustus 2015, Sleedoornpages in de tuin

In dit bericht van augustus 2015 staan voornamelijk vlinders. Heel blij ben ik met een aantal Sleedoornpages die ik naar mijn tuin wist te lokken met speciaal hiervoor aangekochte guldenroede. Enkele jaren geleden zag ik voor het eerst twee Sleedoornpages in een stadspark op guldenroede. Ook toen viel mij op dat ze helemaal opgingen in het drinken van nectar.
Ik heb zeker vier verschillende exemplaren in mijn tuin gezien, waarvan er twee, een mannetje en een vrouwtje, in dit bericht staan.
Eén vrouwtje bleef wel twee uur lang onverstoorbaar rondstruinen. Dit gaf mij de gelegenheid om er rustig een statief, tuinstoel en kopje koffie bij te halen. Vlak voor het wegvliegen spreidde het, naar toen bleek, vrouwtje haar vleugels en ging er vandoor.

Andere foto’s heb ik overgehouden aan mislukte zoektochten naar Gentiaanblauwtjes. Daar ben ik overigens heel erg goed in; mislukte zoektochten. Vlinders die ik wel op de foto kon zetten waren enkele Heideblauwtjes en Oranje zandoogjes. Vooral het zilveren Heideblauwtje met de dauwdruppels vind ik mooi.

Verder heb ik deze maand een drietal foto’s geplaatst die ik maakte met mijn nieuwe telefoon. Je weet wel, zo’n handige camera die je altijd bij je hebt. De wolkenlucht boven Apeldoorn heb ik met de panoramastand gemaakt. Lang niet gek en de horizon is zo goed als recht.