Maart 2015, Weidse landschappen

Maart 2015, Weidse landschappen

Bij de foto’s van deze maand overheersen de landschappen. Logisch natuurlijk, want vlinders zijn nog maar nauwelijks te bekennen.

Ik heb de Duursche waarden herontdekt. Je kunt hier prachtig wandelen, mits je laarzen aantrekt en niet al te bang bent voor Schotse hooglanders. Vooralsnog zijn deze runderen niet heel erg in mij ge├»nteresseerd. Dus daar zijn we het over eens. Een paar keer stond ik ‘s morgens heel vroeg met mijn voeten in de rivierklei van een zonsopkomst te genieten. Ik heb geprobeerd het weidse rivierlandschap te vangen in panorama’s. Helaas waren er ook ochtenden bij waar de zon mij in de steek liet. Op mijn richtingsgevoel kan ik echter volledige vertrouwen. Ook nu weer ben ik op plekken beland die ik nooit verwacht had en zag ik, bij het terugvinden van de juiste route, de wereld ook eens van de andere kant.

Twee foto’s zijn iets dichter bij huis langs de IJssel gemaakt. Bij Windesheim en Harkulo heb ik ook deze maand de dijk, het water en het nevelige licht opgezocht.

Tot slot noem ik nog de foto die ik vanuit mijn werkplek maakte met mijn telefoon. Ik heb een prachtig uitzicht over Apeldoorn en zie vaak mooie wolkenformaties langstrekken. Een ander voordeel is dat ik slechts zelden verdwaal in het Walter Bos Complex.