Zomer 2017, één en al kleur

Zomer 2017, één en al kleur

In de zomer van 2017 was mijn aandacht verdeeld tussen mijn geliefde vlinders en zo sfeervol mogelijk vastgelegde landschappen. Qua kleur doen deze onderwerpen niet voor elkaar onder.

Ook dit jaar had ik weer het geluk enkele mooie en zeldzame vlinders tegen te komen. Twee prachtige Grote vuurvlinders en een heus Gentiaanblauwtje op nog geen 15 kilometer van Zwolle. Nog dichterbij huis, in mijn tuin om precies te zijn, kon ik enkele Sleedoornpages verwelkomen. Wederom zat er een mannetje van deze soort op mijn guldenroede. Wel een beetje jammer dat de guldenroede mijn tuin aan het overnemen is, maar het is het waard. Ik mag deze kleine pages natuurlijk ook de komende zomer niet teleurstellen.

Ik ga graag met mijn dochter Amber een dagje naar de dierentuin. Deze keer was Burgers Zoo aan de beurt. We konden genieten van de Mangrove waar ik een aantal prachtige tropische vlinders tegenkwam die ik nog nooit eerder zag. Ook blijk ik na ieder bezoek aan de dierentuin met een foto van een schattig stokstaartje thuis te komen. Sorry daarvoor, ik vind ze leuk.

Later in de zomer heb ik de Lemeler- en Archemerberg bezocht voor de bloeiende heide. En ben ik ’s ochtends vroeg bij de IJssel en het Engelse Werk geweest. Het is fijn om dit soort locaties vlak bij huis te hebben en snel te kunnen inspelen op sfeervolle licht- en weersomstandigheden.

De laatste foto in deze serie van de zomer van 2017 is, net als de eerste, van een Kleine vuurvlinder, een mooi klein fel en snel vlindertje met attitude.