Winter panorama 2012

Winter panorama 2012

Kort maar krachtige winter in 2012

Op een mooie koude zaterdagochtend sta ik mooi op tijd in de Hoenwaard. Dit is een geliefde plek van mij voor het maken van ochtendfoto’s. Je hebt hier een mooi uitzicht op de uiterwaarden. Als je recht in de richting van de IJssel kijkt, komt de zon een beetje rechts van het midden op. Al snel gaat de zon verder naar opzij en glijdt dan bijna op 90° over het landschap. Helemaal fijn was het dat er nog een beetje nevel boven het water hangt. Heerlijk rustig als je vroeg bent en tegen de tijd dat je aan ontbijt toe bent is de magie verdwenen en kun je thuis weer een beetje opwarmen.

Vandaag ben ik zelfs twee keer op pad geweest. Vriend Paul is ook op de sneeuw en het prachtige IJssel-landschap afgekomen, maar dan iets westelijker richting Zalk. Dus heb ik ‘s middags met Paul ook nog enkele foto’s gemaakt van het inmiddels helder witte zonbeschenen landschap met onwerkelijk wit berijpte bomen en rietkragen.

In onderstaande galerie heb ik bij wijze van experiment, ik heb tenslotte niet voor niets een nieuwe website opgetuigd, een zestal panorama’s geplaatst. Eerlijk gezegd zijn het gewone foto’s die ik in de verhouding 5:2 heb bijgesneden. Ook heb ik ze iets breder, 1280 pixels in plaats van 950,  dan normaal gemaakt.