Eind 2019, kleur in het landschap

Eind 2019, kleur in het landschap

Ik vind het heerlijk om tot rust te komen in het prachtige landschap van de Veluwe. Me helemaal verliezen in licht, kleur en sfeer. Het liefst ’s ochtends vroeg, als de nevel nog over de heide licht. Een witte deken waar de koppen van de herten bovenuit steken. Niet dat ze dat altijd doen. Je moet er wel een beetje geluk voor hebben.

Dit bericht bevat hoofdzakelijk herfstfoto’s en sommige kunnen wat mij betreft zo op een kerstkaart. Ik merk dat ik steeds rustiger en langzamer word tijdens het fotograferen. Geduldig rondwandelen en hopen dat ik iets vind dat me aanspreekt en daar dan rustig een compositie bij zoeken. Alle tijd. Wist je trouwens dat rondwandelen niet eens nodig is in het landschap? Keer je om op een willekeurig bospad en de wereld ziet er totaal anders uit. De bomen die je net voorbij liep zien er vanaf de andere kant misschien ineens wél interessant uit met licht dat ineens wél goed werkt.

Het is natuurlijk heerlijk om met prachtig weer en een warm zonnetje rond te struinen in het bos. Dat doe ik dan ook graag. Maar de foto’s die ik op zo’n mooie dag maak komen op een of andere manier niet op mijn website terecht. Blijkbaar gaat mijn hart op dit moment uit naar een wat intiemer landschap.