Gentiaanblauwtje

Juli 2014

Één libel (wel een zeldzame), twee vogels (ook zeldzaam) en evenzoveel regenbogen (niet zo zeldzaam de laatste tijd) en verder is het weer allemaal vlinderwerk wat de klok slaat.

Er zitten wel weer mooie en bijzondere vlinders bij. Twee nieuwe dikkopjes, twee Nederlandse Boswitjes en een fraai Gentiaanblauwtje. De oogst van juli bevat in totaal: een heel donker uitgevallen Atalanta, een hangend Bont zandoogje, twee Bosparelmoervlinders, Boswitjes, een Bruin dikkopje, een Gentiaanblauwtje, twee Geoorde Futen, Heideblauwtjes, een gaaf Icarusblauwtje, een Kaasjeskruiddikkopje, een Kleine vuurvlinder (niet te verwarren met de grote), een Oranje luzernevlinder, een braaf Oranje zandoogje, parende Zilveren manen en de  Zuidelijke oeverlibel.

Tot mijn verbazing stond er tot nu toe nog niet één foto van een Atalanta op mijn site. Terwijl dit toch een prachtige vlinder is. Ook het Oranje zandoogje is nieuw. Beide lastig te fotograferen. De eerste vanwege al dat zwart de tweede gaat gewoonweg bijna nooit zitten poseren. Op de Geoorde fuut maakte een vogelaar in het Fochteloërveen mij opmerkzaam. Eerlijk gezegd heb ik te weinig verstand van watervogels om hier op te letten. Wel een mooi beest trouwens.

Een bezoek aan Zuid-Limburg en dan met name de Sint-Pietersberg leverde zomaar drie nieuwe soorten op. Eerlijk gezegd was het Bruine dikkopje niet helemaal nieuw. Een vlinderkenner wees er mij vorig jaar een aan en toen maakte ik meteen een mooie foto van één of andere bruine nachtvlinder. Weer wat geleerd en dit jaar heb ik die vergissing weer goedgemaakt. Ook de regenbogen staan op een vakantiefoto. Gelukkig viel het met die regen reuze mee.