Beekje in Leuvenumse bos

Winter 2016, 2017

Dit bericht beslaat de periode van november 2016 tot februari 2017. Een stukje herfst en een wat groter stuk winter dus.
Één van mijn laatste foto’s van de IJsselcentrale Harculo staat in deze serie. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn de kenmerkende schoorstenen al gesloopt. Beetje jammer, want dit gebouw vormde een dankbaar onderwerp voor mij als ik weer eens naar de IJssel had gewandeld.

Een bezoek aan het Leuvenumse bos leverde een aantal aardige herfstfoto’s op. Mijn op één na meest favoriete onderwerp, gras, heb ik ook een zwart-witplekje in dit bericht gegund. Maar vooral kleur mag natuurlijk niet ontbreken in deze anders zo donkere dagen.

Ik ben in deze winter maar liefst twee keer naar een vlindertuin geweest. Een keertje naar de Orchideeën Hoeve en een keer naar Blijdorp, waar ook vlinders bleken rond te vliegen. Zo aan het eind van de winter krijg ik de vlinderkriebels, heb ik weer zin in de lente, en zoek ik de vlinders op in tropische omstandigheden. Ook is het natuurlijk erg leuk om met Amber op pad te gaan en portretjes van allerlei dieren te schieten.