Op deze pagina staan foto’s die gemaakt zijn tussen 2007 en 2019. Hoewel ik deze foto’s nog steeds mooi vind, is hopelijk wel te zien dat ik gegroeid ben als fotograaf. Mijn smaak is sowieso heel erg veranderd in de laatste jaren. Dus wat je hier ziet zijn foto’s waar ik me anno 2023 nog steeds niet voor schaam en die ik bijna allemaal opnieuw heb geselecteerd en bewerkt naar mijn huidige smaak.
Bij goede omstandigheden ben ik na een half uur rijden op de Renderklippen. Dankzij de mist komt de boom helemaal los van de achtergrond.
Ik heb mijn best gedaan om de vijf bomen niet te laten overlapppen. Het lichtgele gras leidt je zó de foto in en de heuvel op.
Focus stack van twee slapende vlindertjes. Cupido minimus, Little Blue, Lycaena minima Fuessly, Small Blue, Zwergbläuling
Het koele groen van de dennen vormt een prachtige achtergrond voor de warm-oranje herfstbladeren.
Toen ik de zon in de mist zag opkomen achter dit silhouet, had ik allleen oog voor de kleuren en het licht. Na enig zoeken op internet blijkt deze uit 1911 daterende langhuisboerderij een gemeentelijk monument in Wijhe te zijn. Volgens de site is het exterieur best wel gaaf en detailleerd. Ik vind het juist mooi dat de details verdwijnen in de mist.
Volgens mij is deze vlinder net ontpopt dus ik kan hem rustig van alle kanten fotograferen. (Argus-Bläuling, Geisskleebläuling, Lycaena aegon, Plebeius argus, Plebejus argus, Silver-studded Blue)
Het hoge gras en de mooie kleuren strijden ook om de aandacht. (Argus-Bläuling, Geisskleebläuling, Lycaena aegon, Plebeius argus, Plebejus argus, Silver-studded Blue)
Indrukwekkend beest met een knal oranjerode keelzak.
Prachtig, sierlijk en wonderbaarlijk passen niet echt bij de naam kwal. Toch zijn alle vier woorden van toepassing.
Deze foto maakte ik met mijn mobiele telefoon. In het tegenlicht en met de grote beeldhoek is dit een bijzondere foto. (Pararge aegeria tircis, Speckled Wood, Waldbrettspiel), Schelfhorst Almelo
Speciaal voor deze vlinder Guldenroede in onze tuin gezet. (Brown Hairstreak, Nierenfleck, Thecla betulae)
Grote vuurvlinder in de Weerribben (Grosser Feuerfalter, Large Copper, Lycaena dispar batava)
Veluwe Kroondomein, Heath Fritillary, Wachtelweizen-Scheckenfalter
Heel rustig water in het Holtveen geeft een mooie spiegeling van deze wolkenlijn. Mooi hoe deze lijn de vorm van de bomen volgt. De wolk erboven maakt de foto compleet. De maan geeft nog wat extra mee aan het plaatje.
Zowel het bruin als het blauw van de vlinder zie je in de achtergrond terugkomen. Ik ben wel blij met deze foto.
Ik word helemaal blij van deze foto. Prachtig eigenwijs koppie en een prima achtergrond. Soms lukt alles. Heel soms.
Soms ontdek je plaatsen opnieuw. Zelfs al ben je er al heel vaak geweest. In het Holtveen is een nieuw dijkje aangelegd om het water beter vast te houden, denk ik. Prachtig licht en de perfecte hoek voor dit serene uitzicht over het veen.
Vorig jaar zag ik deze vlindersoort voor het eerst in Wekerom. Dit jaar (2013) was ik er, dankzij Paul, eerder bij en zagen we dit prachtige en vooral ook bereidwillige exemplaar. (Swallowtail, Schwalbenschwanz)
Deze chimpansee was best oud voor zijn rol als groepsleider. Door het weinige licht vallen zijn grijze haren en rimpelhanden mooi op. Ik vond het wel aandoenlijk, zoals hij daar zat met zijn brokjes voer.
Ik had nog niet eerder op de Hanzeboog gestaan. Nu ik weet hoe het er hier 's ochtends uit kan zien, neem ik vaker een kijkje.
Eén van de imposante bomen in het Engelse Werk.
Op 4 februari 2012 was een prachige heldere dag. Nadat de mist was opgetrokken, was het nog heerlijk genieten van het prachtige uitzicht.
Het Hertog-Willempad in Hattem loopt tussen het Apeldoorns kanaal en de Hoenwaard. Deze uiterwaard werd in 1401 door de hertog aan Hattem geschonken. Wat zou hij blij geweest zijn met dit naar hem vernoemde jaagpad. Door de bomen heen zie je een glimp van de Wiessenbergsche Kolk. In de verte ligt de nieuwe spoorburg over de IJssel.
Intiem moment op de Delleboersterheide tussen een jonge en volwassen Exmoorpony. Dit zou maar zo moeder en kind kunnen zijn.
Lastig fotograferen, zo tegen de zon in. Hier heb ik de lichtmeting beperkt tot het stukje lucht boven de linker bomen. Anders was de foto veel te donker geworden.
Rustige compositie van warm licht naar de koude sneeuw en lucht verderop.
Deze foto doet mij sterk denken aan een aquarel. In dit geval deed de IJssel voor mij het schilderwerk.
Wat een prachtige indringende ogen heeft deze Oehoe. Aan deze kleur kun je zien dat het een schemerjager is. De naam van dit prachtige beest is Svenja.
Gevallen hersftblad in roestbruin water. Ik zag hem toevallig aankomen toen ik op een bruggetje stond. Met wat bijsnijden koos ik uiteindelijk deze compositie; het blad een beetje onderin en de groene "V" opent schuin naar boven. Als je heel goed kijkt zie je zijn schaduw over het water strijken.
Jonge Makaak beschermt zijn schat tegen grijpgrage soortgenoten.
In het donker kun je echt genieten van een beetje licht. En ik geniet een beetje mee.
Met een beetje manouvreren kreeg ik deze ballon nog net in beeld voor hij in de mist verdween.
Door de zwarte voetjes en het staalblauwe water vallen de witte takken enorm op.
In zwart-wit komt dit riet in een mistig landschap vele malen beter tot zijn recht dan in kleur.
Hier ben ik best trots op. Het waaide flink bij het Kleine Veer en het riet vloog alle kanten op. Ik heb deze pluim toch maar mooi weten te vangen. En dan ook nog in dit prachtige ochtendlicht.
Eenzaam boompje langs de IJssel. Simpele centrale compositie wordt versterkt door een vierkante uitsnede.
Eenzame boom in de uiterwaarden langs de IJssel. Deze boom lijkt zo perfect, dat hij door een bonsaikweker is ontworpen.
Oude spoorbrug over de IJssel bij Zwolle. Toen de foto genomen werd, eind 2007, was het nog gewoon de spoorbrug bij Zwolle. Inmiddels is deze brug verdwenen en ligt de nieuwe brug er. Ook mooi, maar ik ben blij dat ik deze foto nog heb.